Тема за въпроси

Страница 3 от 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Vlad on Нед Дек 06 2009, 15:29

Анооо...Имам 2 въпроса. Хазарта в Вансамирин и изобщо светът до каква степен е развит? Има ли игра на карти и т.н.? И още нещо, за което съм просто любопитен. Има ли възможност някое НПС да се манипулира за да помогне за убиването на друго НПС, и ако да - с намесата на Разказвача ли става това. Smile
avatar
Vlad
Member

Male
Брой мнения : 628
Години : 28
Местоположение : Varna
Репутация : 10
Кредит : 645

Character sheet
Име: Ризраел
Години: 20
Раса: Човек

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Lord Bloodraven on Нед Дек 06 2009, 16:01

Що се отнася до хазарта можеш да пишеш какво си искаш, да измисляш каквито си искаш игри. Пари от хазарт могат да се мечелят само и единствено на Арената, но пак казвам ако решиш да напишеш, че героят ти е играл карти с други двама-няма проблем, но ти няма да спечелиш нищо от това.
Що се отнася до НПЦтата зависи какво НПЦ имаш предвид. Ако и двете НПЦта са създадени от теб и действията ти по никакъв начин не засягат НПЦ създадено от разказвача можеш да пишеш каквото си искаш. Но ако едно или и двете НПЦта, които те интересуват са създаде от разказвача трябва да чакаш него.

_________________
We all become what we pretend to be.
avatar
Lord Bloodraven
太政大臣

Female
Брой мнения : 2125
Години : 444
Местоположение : Hell
Репутация : 16
Кредит : 2330

Character sheet
Име: Ая
Години: 26
Раса: Полу-елф

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Avenger on Нед Дек 06 2009, 21:16

Мога ли да напусна дадена гилдия (например Братството на некромантите) и да се присъединя към друга и ако действията ми са в разрез със общоприетите норми на братството, но все още съм част от него какви ще са санкциите? (чудя се защото определено битката срещу играчи ще се окаже солта на играта, а явно некромантите не са много "За" това) Smile
avatar
Avenger
Member

Male
Брой мнения : 170
Години : 26
Местоположение : Teteven
Репутация : 4
Кредит : 190

Character sheet
Име: Маел Руин
Години: 27
Раса: Тъмен елф

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Rebellion on Нед Дек 06 2009, 22:18

Двубоите не са в пререкание в идеологията на Братството на некромантите. Двубоите са важна част от РПГ-то. Нито една организация в РПГ-то няма да санкционира играча заради двубой който проведе. Играч се санкционира заради нарушаване на правилата на РПГ-то. Просто идеологията на некромантите е такава, че те не желаят членовете им да се набиват на очи (същото би въжало за Кирин Так, асасини, хашишини и крадци). Ти ако искаш героя ти да се набива на очи няма проблем. Няма да бъдеш санкциониран, но Разказвача е длъжен да е лоялен към логиката на РПГ-то.

Пример:
Spoiler:
Герои рицар води дуел с друг герой който е много по-слаб от него точково. Рицаря членува в Санирския Орден. Рицарят печели дуелът. Другите рицари от Ордена считат победата му за недостойна защото е нападнал много по-слаб от себе си противник. Махат с пръстче неволно. Това, че те не са доволни не значи, че героя рицар ще бъде санкциониран или изхвърлен от ордена.

Да, може да напуснеш всяка гилдия към която се присъединиш. Трябва просто да го анонсираш на края на поста в който вземеш решението си.

Avenger, ще го кажа по най-простия начин възможен. ОК си. Няма нужда да напуснеш гилдията. Няма да те санкционират ако водиш дуели. Единственото което ще стане, е че Архинекроманта, некромнатите и майсторите на Братството ще гледат на теб като на черна овца, но това няма по никакъв начин да афектира точките или златото което получаваш от Братството.
avatar
Rebellion
Краля-Вещер

Male
Брой мнения : 1302
Години : 117
Местоположение : Cherry Str.
Репутация : 26
Кредит : 1027

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Avenger on Нед Дек 06 2009, 23:28

Звучи идеално. Мерси за информацията Smile
avatar
Avenger
Member

Male
Брой мнения : 170
Години : 26
Местоположение : Teteven
Репутация : 4
Кредит : 190

Character sheet
Име: Маел Руин
Години: 27
Раса: Тъмен елф

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Avenger on Сря Дек 09 2009, 22:55

От къде мога да получа информация за предмети от приключения като моите Допълнителни дрехи за крадец?
avatar
Avenger
Member

Male
Брой мнения : 170
Години : 26
Местоположение : Teteven
Репутация : 4
Кредит : 190

Character sheet
Име: Маел Руин
Години: 27
Раса: Тъмен елф

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Sluffy on Сря Дек 09 2009, 23:13

Oт темата "Предмети". Което ми напомня да сложа по една снимка за всеки тип предмет :/

_________________
- I'm not blessed, or merciful. I'm just me. I've got a job to do, and I do it. Listen: even as we're talking, I'm there for old and young, innocent and guilty, those who die together and those who die alone. I'm in cars and boats and planes; in hospitals and forests and abbatoirs. For some folks death is a release, and for others death is an abomination, a terrible thing. But in the end, I'm there for all of them.

Death
avatar
Sluffy
Lord of FW

Male
Брой мнения : 2016
Години : 30
Местоположение : Here and there, I'm everywhere
Репутация : 8
Кредит : 2336

Character sheet
Име: Риисак
Години: 24
Раса: Човек

Вижте профила на потребителя http://sluffy.data.bg

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Avenger on Сря Дек 09 2009, 23:28

Аригато Smile
avatar
Avenger
Member

Male
Брой мнения : 170
Години : 26
Местоположение : Teteven
Репутация : 4
Кредит : 190

Character sheet
Име: Маел Руин
Години: 27
Раса: Тъмен елф

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Vari on Вто Дек 15 2009, 16:02

По принцип има ли начин да се продават предмети на НПЦ-та за пари?
avatar
Vari
Member

Male
Брой мнения : 1310
Години : 28
Репутация : 11
Кредит : 1367

Character sheet
Име: Емелин Абендис
Години: 22
Раса: Полу-елф

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Sluffy on Вто Дек 15 2009, 16:22

Да, на съответния търговец който предлага дадената стока. Меч на някой от двамата ковачи, дрехите за крадец - на пазара и тн. Цената е половината от тази, за която търговеца я продава. Което ми напомня че съм забравил да го напиша това.

Отделно може да се търгуват предмети между герои, където цената е по договорка на двете страни.

_________________
- I'm not blessed, or merciful. I'm just me. I've got a job to do, and I do it. Listen: even as we're talking, I'm there for old and young, innocent and guilty, those who die together and those who die alone. I'm in cars and boats and planes; in hospitals and forests and abbatoirs. For some folks death is a release, and for others death is an abomination, a terrible thing. But in the end, I'm there for all of them.

Death
avatar
Sluffy
Lord of FW

Male
Брой мнения : 2016
Години : 30
Местоположение : Here and there, I'm everywhere
Репутация : 8
Кредит : 2336

Character sheet
Име: Риисак
Години: 24
Раса: Човек

Вижте профила на потребителя http://sluffy.data.bg

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Avenger on Пет Дек 18 2009, 10:56

Искам да питам нещо което не си изясних напълно до сега. Мога ли да предизвикам на двубой нпц от моята гилдия например:
Д'жаскар К'иин - кхаджит / 24 годишен / некромант / златиста козина и зелени очи / ? . Един от обикновенните некроманти в Братството. Изисквания: 15 точки от Основния атрибут Награда: 5 точки към Основния атрибут и 5 Интелект

И щом го победя получавам наградата?
avatar
Avenger
Member

Male
Брой мнения : 170
Години : 26
Местоположение : Teteven
Репутация : 4
Кредит : 190

Character sheet
Име: Маел Руин
Години: 27
Раса: Тъмен елф

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Lord Bloodraven on Пет Дек 18 2009, 11:52

Можеш. Стига д аимаш повече от съответните точки (което ти в случаят имаш) Правилата за предизвикване на НПЦта ги има в раздела с правилата ето тук : http://rpgrealm.darkbb.com/forum-f6/topic-t373.htm#9345

Имай предвид, че в гилдията ти има някои НПЦта, които макар и да покриваш изискванията за тях се иска намес ана разказвача ( случая с примера, който си дал не е такъв, но ако поглендеш листа с НПЦта в гилдията със сигурност някъде пише "иска се намеса от разказвача)

Ако все още имаш неясноти по въпроса как става номера и аз с моята героиня и Слъфи и Рейн вече сме предизвиквали НПЦта и можеш да погледнеш нашите поствое относно как става това.

И да щом го победиш получаваш награда.

_________________
We all become what we pretend to be.
avatar
Lord Bloodraven
太政大臣

Female
Брой мнения : 2125
Години : 444
Местоположение : Hell
Репутация : 16
Кредит : 2330

Character sheet
Име: Ая
Години: 26
Раса: Полу-елф

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Avenger on Пет Дек 18 2009, 20:42

Мерси Smile
avatar
Avenger
Member

Male
Брой мнения : 170
Години : 26
Местоположение : Teteven
Репутация : 4
Кредит : 190

Character sheet
Име: Маел Руин
Години: 27
Раса: Тъмен елф

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Rain on Пон Дек 21 2009, 19:52

Надявам се тук е правилната тема да си задам въпроса о.О
Ама как да продължа, в смисъл, всичите атрибути ли се смятат на това НПЦ или само основния о.О
И как седи въпроса със зара... просто не съм сигурен какво да пиша о.О??? При това получение...
avatar
Rain
Member

Брой мнения : 126
Години : 28
Местоположение : In The Rain Forest
Репутация : 0
Кредит : 131

Character sheet
Име: Тирос
Години: 26
Раса: Орк

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Lord Bloodraven on Пон Дек 21 2009, 20:02

Това ще рече, че силата на НПЦто е равна на твоята т.е.
Ако Общата сила на двата героя са равни, то коефициента на зара е 3:3. Тоест този който мята зара трябва да изкара число над 4ка включително

Няма значение кой атрибут колко е приема се че НПЦто има обща сила равна на твоята обща сила. Ако твоята обща сила е 10 на НПцто също, ако твоята е 50, неговата също. Това, което теб те интересува в случая е зара да е 4 и нагоре.

_________________
We all become what we pretend to be.
avatar
Lord Bloodraven
太政大臣

Female
Брой мнения : 2125
Години : 444
Местоположение : Hell
Репутация : 16
Кредит : 2330

Character sheet
Име: Ая
Години: 26
Раса: Полу-елф

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Rain on Пон Дек 21 2009, 20:08

Начи му улупих главото, ина елено и на онУй, мих ти женище!
avatar
Rain
Member

Брой мнения : 126
Години : 28
Местоположение : In The Rain Forest
Репутация : 0
Кредит : 131

Character sheet
Име: Тирос
Години: 26
Раса: Орк

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Lord Bloodraven on Пон Дек 21 2009, 20:19

Чакай спри!!!!!! Моя грешка. Глупавата температура ми е унищожи и малкото мозъчни клетки дето го имам. Събираш всички точки на НПЦто, събираш всички точки на твоя герой. Оттам настене отиваш в темата с правилата където за двубой на герой с НПЦ и виждаш какъв то е коафициента и т.н.
Много извинявай помислих че си взел другата мисия с елена.

_________________
We all become what we pretend to be.
avatar
Lord Bloodraven
太政大臣

Female
Брой мнения : 2125
Години : 444
Местоположение : Hell
Репутация : 16
Кредит : 2330

Character sheet
Име: Ая
Години: 26
Раса: Полу-елф

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Rain on Пон Дек 21 2009, 20:23

Мхм, мерси, извиянвай за притеснението.
avatar
Rain
Member

Брой мнения : 126
Години : 28
Местоположение : In The Rain Forest
Репутация : 0
Кредит : 131

Character sheet
Име: Тирос
Години: 26
Раса: Орк

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Lord Bloodraven on Пон Дек 21 2009, 20:26

Споко. Грешката е моя в случая не се извинявай.

_________________
We all become what we pretend to be.
avatar
Lord Bloodraven
太政大臣

Female
Брой мнения : 2125
Години : 444
Местоположение : Hell
Репутация : 16
Кредит : 2330

Character sheet
Име: Ая
Години: 26
Раса: Полу-елф

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Rain on Пон Дек 21 2009, 20:28

Добре де... ама аз се провалих, предполагам че сега би трябвло да изчакам включване от разказвача, нали?
avatar
Rain
Member

Брой мнения : 126
Години : 28
Местоположение : In The Rain Forest
Репутация : 0
Кредит : 131

Character sheet
Име: Тирос
Години: 26
Раса: Орк

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Lord Bloodraven on Пон Дек 21 2009, 20:58

Ми нищо. Провалил си се, събираш си крушите и продължаваш нататък. Не ти трябва разказвач. Не си успял това е.

_________________
We all become what we pretend to be.
avatar
Lord Bloodraven
太政大臣

Female
Брой мнения : 2125
Години : 444
Местоположение : Hell
Репутация : 16
Кредит : 2330

Character sheet
Име: Ая
Години: 26
Раса: Полу-елф

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Rain on Пон Дек 21 2009, 21:23

Оу, мерси...
avatar
Rain
Member

Брой мнения : 126
Години : 28
Местоположение : In The Rain Forest
Репутация : 0
Кредит : 131

Character sheet
Име: Тирос
Години: 26
Раса: Орк

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Jarex on Пет Дек 25 2009, 16:07

Едно въпросче да попитам. Сигурно е някаква грешка, ама кое от тези две е вярно:
# Гилдията на маговете

* Приема (клас): Маг
* Предлага (клас): Алхимик * Боен маг * Илюзионист
* Изисквания за членство: 6 Интелект
* Спецялни характеристики: Маговете мразят всички членове на Братството на некромантите


# Гилдията на крадците

* Приема (клас): Крадец
* Предлага (клас): Мошенник * Илюзионист
* Изисквания за членство: Членска такса от 30 злато * Донеси един откраднат предмет на инфоратор на Гилдията
* Спецялни характеристики: Тайна гилдия * На членовете й е забранено да убиват по време на кражба

Така е показано в изброяването на фракциите. А така, когато цъкна на Гилдията на Маговете:
Статут: Законна
Приема (клас): Маг
Предлага (клас): Алхимик * Боен маг * Елементалист * Заклинател * Дворцов маг
Изисквания за членство: 6 Интелект

Та питам кое от двете е вярно, в смисъл мога ли да стана Илюзионист, ако отида в гилдията на маговете или трябва да го направя от гилдията на крадците?
avatar
Jarex
Member

Брой мнения : 28
Години : 23
Местоположение : Stara Zagora
Репутация : 0
Кредит : 31

Character sheet
Име: Хип
Години: 18
Раса: Човек

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Sluffy on Пет Дек 25 2009, 16:35

За Илюзионисто преценихме да става човек в Гилдиятана крадците. Сега ще мина и ще оправя грешката в темата за гилдиите.

Вярното е второто.

_________________
- I'm not blessed, or merciful. I'm just me. I've got a job to do, and I do it. Listen: even as we're talking, I'm there for old and young, innocent and guilty, those who die together and those who die alone. I'm in cars and boats and planes; in hospitals and forests and abbatoirs. For some folks death is a release, and for others death is an abomination, a terrible thing. But in the end, I'm there for all of them.

Death
avatar
Sluffy
Lord of FW

Male
Брой мнения : 2016
Години : 30
Местоположение : Here and there, I'm everywhere
Репутация : 8
Кредит : 2336

Character sheet
Име: Риисак
Години: 24
Раса: Човек

Вижте профила на потребителя http://sluffy.data.bg

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Jarex on Съб Дек 26 2009, 14:39

Още един въпрос, ако не е проблем. С колко злато започваме? А, и това злато записва ли се някъде? Демек, мога ли да си съчинявам във постовете, че имам злато, а всъщност да нямам, ако ме разбирате? Shocked Very Happy
avatar
Jarex
Member

Брой мнения : 28
Години : 23
Местоположение : Stara Zagora
Репутация : 0
Кредит : 31

Character sheet
Име: Хип
Години: 18
Раса: Човек

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Тема за въпроси

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 3 от 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите