Любим герой от Света на диска
+5
Laiqalasse
Kel Sinan
chernobyl
Lord Bloodraven
Eruin
9 posters
Страница 1 от 1
Любим герой от Света на диска
Кой ви е любимия герой от Света на диска?
Eruin- Member
-
Брой мнения : 158
Години : 34
Кредит : 158
Re: Любим герой от Света на диска
Аз съм твърдо за СМЪРТ
По-як образ от неговия не съм срещала, Смърт на място си е, тежкар го раздава.
Баба Вихронрав също много ми харесва с нейния вихронравен характер ми разтапя душата
Следващия път без двойни постове, моля.
По-як образ от неговия не съм срещала, Смърт на място си е, тежкар го раздава.
Баба Вихронрав също много ми харесва с нейния вихронравен характер ми разтапя душата
Следващия път без двойни постове, моля.
Chibi
Eruin- Member
-
Брой мнения : 158
Години : 34
Кредит : 158
Хм аз вещиците нещо не го харесвам не знам защо.
Виж Сам Ваймс...това вече е друга песен. Има нещо отвратително очарователно в този герой. Особено в първата книга за стражата съм умирала да се смея. И да Кой открдна моята крава.
Виж Сам Ваймс...това вече е друга песен. Има нещо отвратително очарователно в този герой. Особено в първата книга за стражата съм умирала да се смея. И да Кой открдна моята крава.
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Брой мнения : 2125
Години : 451
Кредит : 2330
Character sheet
Име: Ая
Години: 26
Раса: Полу-елф
Хм, май на 90% от хората, които познавам, Смърт им е любим... На мен също
Наистина Смърт е всеобщ любимец. Образът му е толкова човечен... особено в "Дядо Прас". Тая част винаги ме е трогвала:
"— МОМЧЕТО ИСКА ПАНТАЛОН, КОЙТО ДА НЕ ДЕЛИ С НИКОГО, ОГРОМЕН ПАЙ С МЕСО, ЗАХАРНО МИШЛЕ, „МНОГО-МНОГО ИГРАЧКИ“ И КУЧЕНЦЕ НА ИМЕ РОШЛЬО.
— Колко трогателно — промърмори Албърт. — Налага се да избърша от очите си сълзите на умиление, защото както виждате, ще получи жалка дървена играчка и една ябълка.
— НО ПИСМОТО Е СЪВСЕМ НЕДВУСМИСЛЕНО…
— Да де, ама пак се намесват социално-икономическите фактори. Светът ще затъне в хаос, ако всекиму се изпълняват желанията, нали?
— В МАГАЗИНА ИМ ДАВАХ КАКВОТО ПОИСКАТ…
— С което създадохте големи главоболия на мнозина. Замълчах си, защото така си гонехме целта, но това не може да продължава до безкрай. Каква полза от бог, дето ти изпълнява всеки каприз?
— ОЗАДАЧАВАШ МЕ.
— Важна е надеждата, господарю. Тя е основната съставка на вярата. Ако дадем конфитюр на хората още днес, ще седнат и ще го излапат. Но утрешният конфитюр… В стремежа си към него просто нямат спиране.
— ИСКАШ ДА МИ КАЖЕШ, ЧЕ ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА БЕДНИТЕ ПОЛУЧАВАТ БОКЛУЦИ, А БОГАТИТЕ — ПРЕКРАСНИ НЕЩА?
— Горе-долу това е. Ето ви го смисъла на Прасоколеда.
Смърт едва не захлипа.
— НО АЗ СЪМ ДЯДО ПРАС! — Позасрами се. — Е, ПОНЕ В МОМЕНТА."
...
"— ТОВА… НЕ Е ЧЕСТНО.
— Такъв е животът, господарю.
— НО НЕ И АЗ.
— С други думи — така трябва да е устроен светът.
— НЕ. САМО Е УСТРОЕН ТАКА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ"
"— МОМЧЕТО ИСКА ПАНТАЛОН, КОЙТО ДА НЕ ДЕЛИ С НИКОГО, ОГРОМЕН ПАЙ С МЕСО, ЗАХАРНО МИШЛЕ, „МНОГО-МНОГО ИГРАЧКИ“ И КУЧЕНЦЕ НА ИМЕ РОШЛЬО.
— Колко трогателно — промърмори Албърт. — Налага се да избърша от очите си сълзите на умиление, защото както виждате, ще получи жалка дървена играчка и една ябълка.
— НО ПИСМОТО Е СЪВСЕМ НЕДВУСМИСЛЕНО…
— Да де, ама пак се намесват социално-икономическите фактори. Светът ще затъне в хаос, ако всекиму се изпълняват желанията, нали?
— В МАГАЗИНА ИМ ДАВАХ КАКВОТО ПОИСКАТ…
— С което създадохте големи главоболия на мнозина. Замълчах си, защото така си гонехме целта, но това не може да продължава до безкрай. Каква полза от бог, дето ти изпълнява всеки каприз?
— ОЗАДАЧАВАШ МЕ.
— Важна е надеждата, господарю. Тя е основната съставка на вярата. Ако дадем конфитюр на хората още днес, ще седнат и ще го излапат. Но утрешният конфитюр… В стремежа си към него просто нямат спиране.
— ИСКАШ ДА МИ КАЖЕШ, ЧЕ ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА БЕДНИТЕ ПОЛУЧАВАТ БОКЛУЦИ, А БОГАТИТЕ — ПРЕКРАСНИ НЕЩА?
— Горе-долу това е. Ето ви го смисъла на Прасоколеда.
Смърт едва не захлипа.
— НО АЗ СЪМ ДЯДО ПРАС! — Позасрами се. — Е, ПОНЕ В МОМЕНТА."
...
"— ТОВА… НЕ Е ЧЕСТНО.
— Такъв е животът, господарю.
— НО НЕ И АЗ.
— С други думи — така трябва да е устроен светът.
— НЕ. САМО Е УСТРОЕН ТАКА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ"
Laiqalasse- Member
-
Брой мнения : 220
Години : 41
Кредит : 234
Character sheet
Име: Илвеин
Години: 45
Раса: Тъмен елф
All right," said Susan, "I'm not stupid. You're saying humans need ... fantasies to make life bearable."
No. Humans need fantasy to be human. To be the place where the falling angel meet the rising ape.
"Tooth fairies? Hogfathers?"
Yes. As practice. You have to start out learning to believe the little lies.
"So we can believe the big ones?"
Yes. Justice. Duty. Mercy. That sort of thing.
"They're not the same at all!"
Really? Then take the universe and grind it down to the finest powder and sieve it through the finest sieve and then show me one atom of justice, one molecule of mercy. And yet you act, like there was some sort of rightness in the universe by which it may be judged:
"Yes. But people have got to believe that or what's the point?"
My point exactly.
На мен лично тази ми е любимата.
No. Humans need fantasy to be human. To be the place where the falling angel meet the rising ape.
"Tooth fairies? Hogfathers?"
Yes. As practice. You have to start out learning to believe the little lies.
"So we can believe the big ones?"
Yes. Justice. Duty. Mercy. That sort of thing.
"They're not the same at all!"
Really? Then take the universe and grind it down to the finest powder and sieve it through the finest sieve and then show me one atom of justice, one molecule of mercy. And yet you act, like there was some sort of rightness in the universe by which it may be judged:
"Yes. But people have got to believe that or what's the point?"
My point exactly.
На мен лично тази ми е любимата.
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Брой мнения : 2125
Години : 451
Кредит : 2330
Character sheet
Име: Ая
Години: 26
Раса: Полу-елф
Сюзън, СМЪРТ и баба Вихронав
Elesarche- Member
-
Брой мнения : 94
Години : 33
Кредит : 0
Ами, в следната последователност: Ветинари, Ваймс, Баба Вихронрав, Смърт, Ангуа, Сюзън иии да, знам че това не е един герой, но всички си имат своите моменти и не мога да избера ^^"
Rinswind ftw!
Silchas Ruin- New Member
- Брой мнения : 14
Години : 40
Кредит : 0
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите