Препоръчайте нещо за четене
+6
Witch-king
Lord Bloodraven
Vari
Телемаг
Silchas Ruin
Averroes
10 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Препоръчайте нещо за четене
Изпаднал съм в липса на книги за четете. Прочетох конклава на Фийст и сега нямам какво да чета, освен 8-ма от Малазан на английски, но се въздържам. Темата е за хора, като мен които няма какво да четат ,а другите да препоръчат нещо
Re: Препоръчайте нещо за четене
прочети "Wee Free Men", "A hat full of sky", "Wintersmith" на Пратчет-много свежи и вдъхновяващи .
Silchas Ruin- New Member
- Брой мнения : 14
Години : 40
Кредит : 0
"Дъщерята на огъня", "Наследникът на империята", "Ерагон" и "Диамантен меч, дървен меч"( този не съм го чел, но статиите за него се хубави). Чел съм на Ник Перумов, първата му книга.
Телемаг- New Member
- Брой мнения : 24
Години : 44
Кредит : 10
Прочети всичките седем за Хари Потър, ей сега мога да ти ги дам на български
Vari- Member
-
Брой мнения : 1310
Години : 35
Кредит : 1367
Character sheet
Име: Емелин Абендис
Години: 22
Раса: Полу-елф
Е не те ли беше срам да го напишеш това последното?
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Брой мнения : 2125
Години : 451
Кредит : 2330
Character sheet
Име: Ая
Години: 26
Подкрепям шефката. Това си е еретизъм и е наказуем. Идвам до Париж да направим ритуално жертвоприношение под Айфеловата кула!
Witch-king- Moderator
-
Брой мнения : 1079
Кредит : 1128
Character sheet
Име: Хайнрих Майер
Години: 23
Раса: Човек
Ако няма какво да четете - четете манга.
Vlad- Member
-
Брой мнения : 628
Кредит : 645
Character sheet
Име: Ризраел
Години: 20
Подкрепям...също така твърдо подкрепм четенето и КУПУВАНЕ на манга. Поредицата, която чета в момнта ще ми струва около 80 паунда но честно казано не съжалявам.
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Тука са маняци на тема манга и комикси, четат ги направо в магазина и на никой не му пука. По двайсет човека са насядали по пода и седят вътре по един-два часа и си четат поредиците И после не ги купуват естествено. И напълно ги разбирам, комикс, който в Америка струва $2,95 тук във Франция е 12 Евро. Най-обикновеният комикс не пада под 10 евро Бог да благослови Minuteman, за това, че ни зарежда постоянно
Сега видях, че от март ще излиза и любимата ми книжка, ама с тройно по-голяма цена и на френски език да ги *** у кулата да ги ***
Сега видях, че от март ще излиза и любимата ми книжка, ама с тройно по-голяма цена и на френски език да ги *** у кулата да ги ***
Vari- Member
-
Character sheet
Егати кожодерите...на мен едната книжла ми е по 4-5 паунда, което не е чак толкова фатално...зависи и от книжката де но повече от 10 паунда няма какд а стане...и то 10 е максималната цена
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Вие сте луди. Знаете ли какво е в Швейцария? Нищо не пада под 39 франка. Няма значение манга или комикс.
Наскоро си купих първите три тома от The Sandman поредицата на Gaiman и ме одраха с 120 франка.
Исках да си взема и Marvel Civil War, но това пък беше 50 франка. Плюя на сравнително разумните ви френски и английски цени!
Наскоро си купих първите три тома от The Sandman поредицата на Gaiman и ме одраха с 120 франка.
Исках да си взема и Marvel Civil War, но това пък беше 50 франка. Плюя на сравнително разумните ви френски и английски цени!
Rebellion- Краля-Вещер
-
Брой мнения : 1302
Години : 124
Кредит : 1027
Ммм моето обяснение защо франскуте са по-високи от американските е английските е все пак превода...(ако са преведени де иначе нямам обяснение) защото те веднъж трябва да платят авторските права на автора веднъж на преводача. Така че....
А твойте швецраци са фенси пенс
А твойте швецраци са фенси пенс
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Кръстникът
Aelys- Member
- Брой мнения : 1033
Години : 37
Кредит : 1094
Character sheet
Име: Верисаел Еринвар
Години: 48
Раса: Елф
Ок, скучно ми е. Понеже съм чел доста (ама наистина доста) по-малко книги от вас искам да ми препоръчате нещо. Две условия, без Толкин (знам го наизуст) и второто, предложете ми фентъзи книгата, която бихте взели на самотен остров, ако можехте да вземете само една (или трилогия, или по-голяма поредица в случая). Може и sci-fi, и такива с по-лек фентъзи елемент. Прото някоя важна и любима ваша книга
Vari- Member
-
Character sheet
Влад Талтош trilogy Фентъзи, обагрено с доста хумор, напрежение, неочаквани обрати( не чак като при "Песен за огън и лед", но пак присъстват" ). Много ме радва.
Vlad- Member
-
Брой мнения : 628
Кредит : 645
Character sheet
Име: Ризраел
Години: 20
"Доне си ми главата на принца" и продължението й "Просто шеметен фарс". И двете са написани от Роджър Залазни и Робърт Шекли и са много интересни, хумористични и леки за четене. Последносто в комбинация с факта че и двете книжки не са обемни ги прави още по-бързо смилаеми
Sluffy написа:"Доне си ми главата на принца" и продължението й "Просто шеметен фарс". И двете са написани от Роджър Залазни и Робърт Шекли и са много интересни, хумористични и леки за четене. Последносто в комбинация с факта че и двете книжки не са обемни ги прави още по-бързо смилаеми
И аз ги препоръчвам. Може да пробваш и книжките по Диабло, първата за мен е доста добра- "Завещание от кръв".
Aelys- Member
Character sheet
Aelys написа:Може да пробваш и книжките по Диабло, първата за мен е доста добра- "Завещание от кръв".
Съгласен съм, но имам странното усещане, че Вари ги е чел (книжките по близард игрите)
Иначе това което предложи Влад мисля да си го потърся. Ребелиън също ми спомена за поредицата и ми се ще да й хвърля едно око. Ама първо трябва да си дочета Троя :/
Последната промяна е направена от Sluffy на Сря Мар 25 2009, 15:52; мнението е било променяно общо 1 път
Първо да раздам "плюсчетата"
Ще потърся "Доне си ми главата на принца" тогава.
Колкото до книжките по Диабло, от известно време имам всичко на Близард. Прочетох почти всичко за Warcraft и почнах The Sin War по diablo, пак на Кнаак, но не минах средата. Нещо автора е много неубедителен. Насилих се да прочета тея за warcraft само защото тогава ми беше мания, но още от началото Кнаак нещо ме дразни Защо на него трябваше да поверят цели 9 книги по двете ми любими игри
Тази, която ми предложи не съм я погледнал още, но я имам под ръка, така че ще му дам още един шанс
Tnx a lot guys
Едит: Слъфи постна няколко секунди преди мене И позна между другото
Ще потърся "Доне си ми главата на принца" тогава.
Колкото до книжките по Диабло, от известно време имам всичко на Близард. Прочетох почти всичко за Warcraft и почнах The Sin War по diablo, пак на Кнаак, но не минах средата. Нещо автора е много неубедителен. Насилих се да прочета тея за warcraft само защото тогава ми беше мания, но още от началото Кнаак нещо ме дразни Защо на него трябваше да поверят цели 9 книги по двете ми любими игри
Тази, която ми предложи не съм я погледнал още, но я имам под ръка, така че ще му дам още един шанс
Tnx a lot guys
Едит: Слъфи постна няколко секунди преди мене И позна между другото
Vari- Member
-
Character sheet
Хе хе хе. Видях че си влязъл във форума ама не мислех че пишем едновременно
Тук виждам потенциал за една интересна дискусия, а именно за господин Кнаак. С повечето нещица ще се съглася, наистина не е от най-добрите писатели, но пък и кой добър или известен ще се хване да пише книжки по игри. Пък и кой ще му плати за 400 странички книжка за дечица. За това на сигурно - Кнаак. И без това човека им харесва игрите и пише явно с желание, но не винаги резултатът е задоволителен. Книгите му по Диабло са ми една степен по интересни - Завещание от кръв за мен му е пиковата точка, докато трилогията Войната на древните по warcraft беше доста... некадърно, поне за мен, написана. Интересна история, с това спор няма, но идеята елфите търчаха пет дни след демоните, на последните им идват подкрепления, сбиват се, елфите биват обърнати в бяг и следва нови пет дни в джогинг. Прекалено се е придържал към играта, но логиката и реализмът са ограничени до 0.
Тук виждам потенциал за една интересна дискусия, а именно за господин Кнаак. С повечето нещица ще се съглася, наистина не е от най-добрите писатели, но пък и кой добър или известен ще се хване да пише книжки по игри. Пък и кой ще му плати за 400 странички книжка за дечица. За това на сигурно - Кнаак. И без това човека им харесва игрите и пише явно с желание, но не винаги резултатът е задоволителен. Книгите му по Диабло са ми една степен по интересни - Завещание от кръв за мен му е пиковата точка, докато трилогията Войната на древните по warcraft беше доста... некадърно, поне за мен, написана. Интересна история, с това спор няма, но идеята елфите търчаха пет дни след демоните, на последните им идват подкрепления, сбиват се, елфите биват обърнати в бяг и следва нови пет дни в джогинг. Прекалено се е придържал към играта, но логиката и реализмът са ограничени до 0.
"Завещание от кръв" е единствената на Кнаак, която ми харесва. И "Царството на сянката", само заради Заил. Останалите се четат мъчничко, започнала съм ги и си ме чакат да ги дочета. Габриел Места ми направи много добро впечатление със "Сянката на Ксел'нага" и разбира се най-любимата ми книга от този род -"Повелителят на клановете" на Голдън.
Aelys- Member
Character sheet
Повелителят на клановете и на мен ми хареса. Трал винаги е бил един от най-интересните и изключително важни персонажи, а Голдън разказа добре и правдоподобно историята му. Близард пък включиха епизода с бягството му в The Caverns of Time, така че можех да съпреживея и аз част от приключението Пст..ако не бяхме аз и четиримата ми безизвестни другари Трал никога нямаше да избяга
Vari- Member
-
Character sheet
Да препоръчам нещо на феновете на warcraft:
За разлика от голяма част от книгите, тази вече е доста добра и разказва как от обикновени ловци, които живеят в баланс с природата и елементите, кафявокожите орки се превръщат в зелени, жадни за кръв машини за убиване. Главен герой е бащата на Трал, Дуротан, но също така историята се върти и около драенеите, Велен и техните неуспешни опити да се скрият от легиона.
Книгата е нещо като размишление, което Трал прави, в началото на всяка глава има по няколко него ви мисли, докато се опитва да анализира миналото на народа си и силата на една изкуствено породена омраза. Тази, заедно с другите книги и това, което се случва в игрите, вече дават пълната история на орките и те може би са расата с най-интересната такава като цяло.
"This is the tale not of the Horde as it exists today, a loose organization of orc, tauren, forsaken, troll, and blood elf, but of the rise of the very first Horde. Its birth, like that of any infant, was marked by blood and pain, and its harsh cries for life meant death to its enemies...."
За разлика от голяма част от книгите, тази вече е доста добра и разказва как от обикновени ловци, които живеят в баланс с природата и елементите, кафявокожите орки се превръщат в зелени, жадни за кръв машини за убиване. Главен герой е бащата на Трал, Дуротан, но също така историята се върти и около драенеите, Велен и техните неуспешни опити да се скрият от легиона.
Книгата е нещо като размишление, което Трал прави, в началото на всяка глава има по няколко него ви мисли, докато се опитва да анализира миналото на народа си и силата на една изкуствено породена омраза. Тази, заедно с другите книги и това, което се случва в игрите, вече дават пълната история на орките и те може би са расата с най-интересната такава като цяло.
"This is the tale not of the Horde as it exists today, a loose organization of orc, tauren, forsaken, troll, and blood elf, but of the rise of the very first Horde. Its birth, like that of any infant, was marked by blood and pain, and its harsh cries for life meant death to its enemies...."
Vari- Member
-
Character sheet
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум: