Валарите
5 posters
Страница 1 от 1
Валарите
Ще започна с това, че нямам особено високо мнение за тази пасмина. Не ми харесва как загърбват Средната земя и оставят синдарите, аварите и едиаините на Моргот, а по-късно и на Саурон. От време на време симулират някаква дейност, но като цяло си седят във Валинор и се сърдят. Може да се спори, че това е волята на Еру, но някак си им идва одста удобно това обяснение. Наглостта им минава всякакви граници, когато искат чрез Силмарилите да смекчат последствията от собствената си глупост.
Aelys- Member
- Брой мнения : 1033
Години : 37
Кредит : 1094
Character sheet
Име: Верисаел Еринвар
Години: 48
Раса: Елф
Re: Валарите
Съгласен. Обикновено висшите енергии са използвани, като оправдание от такива мързели, като Валарите...
Именно заради безкрайния им мързел, постоянното набиване на амброзия, здравур и всички други божествени храни и напитки Моргот заслужаваше да спечели. Единственият деен от всичките висши Айнури.
Witch-king- Moderator
-
Брой мнения : 1079
Години : 35
Кредит : 1128
Character sheet
Име: Хайнрих Майер
Години: 23
Раса: Човек
Само един Валар признавам и това е Мелкор. Другите са ми...освен да проклинат и да казват колко е проклет Феанор друго не правят...
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Брой мнения : 2125
Години : 451
Кредит : 2330
Character sheet
Име: Ая
Години: 26
Раса: Полу-елф
Айде стига бе! Тук е пълно с черни нуменорци и кралски хора. А аз мислех, че хвърлям масло в огъня...
Aelys- Member
Character sheet
Хм...имайки предвид моята странна гледна точка върху Мелкор и деянията му трудно ще хвърлиш масло в огъня...поне в моя огън.
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Да, именно, изненадана съм че всички сме на едно отрицателно мнение. Не че съм почитателка на Мелкор и Саурон. Божествата на Толкин не се държат добре като цяло. Пример- Мелиан дълго защитава Дориат, докато Тингол топли леглото й. Тингол изстива и тя изчезва в нищото, а поданиците й се оказват в положението на пилешко бутче, сред тълпа бездомни кучета.
Aelys- Member
Character sheet
Защо не си почитателка на Мелкор? Те единствени живеят с реални мисли, а не как да ходят отвъд и т.н...
Защото в тяхната реалност няма място за хората. Ако бях сигурна, че няма да свърша в стомаха на някой орк, като Назгул или нещо по-лошо, щях да се замисля...
Aelys- Member
Character sheet
В неговия свят няма място за хората, които му се противопоставят...иначе останалите са добре дошли.
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Преходни или не, те са много, а както всички знаем раз...бройката има значение. Неслучайно Мелкор толкова усилено привличаше разни източни племена, подкупваше някои не особено лоялни на елфите и т.н. И нищо не им е направил.
Другите валари от своя страна проявиха благодарност, увеличавайки човешкия живот (но само на избрана част от човечеството), с ясното съзнаение, че те рано или късно ще потърсят безсмъртие. И всичкото това, за да предизвикат най-големия геноцид в историята. И после Мелкор бил зъл...
Другите валари от своя страна проявиха благодарност, увеличавайки човешкия живот (но само на избрана част от човечеството), с ясното съзнаение, че те рано или късно ще потърсят безсмъртие. И всичкото това, за да предизвикат най-големия геноцид в историята. И после Мелкор бил зъл...
Witch-king- Moderator
-
Character sheet
Не бих се доверила на Саурон, няма начин. Източните племена, които му служат не са сред най-просветените и щастливи хора. Той не се грижи за тях, а ги използва срещу далечните им събратя, защото така му е по-лесно. Това не доказва, че би изпитал нещо друго към човек, освен презрение и омраза.
Моето мнение е, че хората трябва да са независими и от Мелкор и от владетелите на Аман.
Моето мнение е, че хората трябва да са независими и от Мелкор и от владетелите на Аман.
Aelys- Member
Character sheet
Хуманист на хоризонта.
Не мисля, че образованието и мозъка има много общо с това кой ще се съюзи със Саурон и кой не. Два примера:
Назгулите
Келебримбор.
Пределно ясно ми е, че последния не е човек, но колкото и да си умен какъвто и да си пак може да те метнат. А Назгулите...крале на човеци...е ако те са непросветени значи наистина човешката раса го е закъсала изотгазно.
А Мелкор...той не миля, че прави нещо лошо...единствения, който се изправя срещу общото (Замисъла на Еру) и единствения, на който му стиска да направи каквото си иска. Аз не виждам нищо лошо в това. А ако Феанор и ко. и си бяха стояли на задниците Мелкор щеше да си седи в Средната земя и нямаше на никому да пречи...щеше да си прави каквото сърце му желае. Ама понеже Феанор устата му е голяма, а на другите Нолдори им дай някаква "благородна" кауза и айдеееееее
Не мисля, че образованието и мозъка има много общо с това кой ще се съюзи със Саурон и кой не. Два примера:
Назгулите
Келебримбор.
Пределно ясно ми е, че последния не е човек, но колкото и да си умен какъвто и да си пак може да те метнат. А Назгулите...крале на човеци...е ако те са непросветени значи наистина човешката раса го е закъсала изотгазно.
А Мелкор...той не миля, че прави нещо лошо...единствения, който се изправя срещу общото (Замисъла на Еру) и единствения, на който му стиска да направи каквото си иска. Аз не виждам нищо лошо в това. А ако Феанор и ко. и си бяха стояли на задниците Мелкор щеше да си седи в Средната земя и нямаше на никому да пречи...щеше да си прави каквото сърце му желае. Ама понеже Феанор устата му е голяма, а на другите Нолдори им дай някаква "благородна" кауза и айдеееееее
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Aelys написа:
Препрочитайки за незнам си кой милионен път Силмарилион ми прави впечатление нещо много интересно. Според Илуватар хората са надарени с рядък дар да могат да променят съдабата на Еа. На кратко те не са много зависими от песничката на ония дъртаци или хеви метъла, който Мелкор си съчинява. До голяма степен би могло да се каже, че те са си независими...до някъде разбира се понеже Вларите са кучки и обичат да си бутат носовете къде не ги търсят. Но все пак елфите са създадени за да се любуват на света, а хората за да го променят и живеят в него...
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
И е така, и не е така. Принципно хората наистина променят Еа - строят си замъци, дълбаят из земята по джуджешки пример, секат горички... Де факто обаче това е само привидно - при първия опит за някаква истинска промяна (имам предвид аферата на Ар-Фаразон Златния) толкова демократичния Еру потопи Нуменор и предизвика най-големия човешки геноцид в историята.
Witch-king- Moderator
-
Character sheet
А аз не мисля, че Еру е демократичен. Заклет фен съм на Мелкор няма как и такава мисъл да ми минаванпрез главата. По-скоро имах това предвид
"...най-блаженни ще бъдат на този свят (Куендите). На Атани пък ще дам нова дарба.
И пожела той сърцата човешки да не намират покой в света, а да дирят отвъд неговите предели; но в същото време сред силите и съдбините на Арда сами да създават живота си извън музиката на Айнурите, която е като закон за всичко друго; и чрез техния труд всичко да се завърши по форма и дело, та света най-сетне да стигне целта си"
На кратко благодарение на това, че Еру им дава силата да завършват всичко по форма и дело, помага на Саурон да си изкове пръстенчетата.
"...най-блаженни ще бъдат на този свят (Куендите). На Атани пък ще дам нова дарба.
И пожела той сърцата човешки да не намират покой в света, а да дирят отвъд неговите предели; но в същото време сред силите и съдбините на Арда сами да създават живота си извън музиката на Айнурите, която е като закон за всичко друго; и чрез техния труд всичко да се завърши по форма и дело, та света най-сетне да стигне целта си"
На кратко благодарение на това, че Еру им дава силата да завършват всичко по форма и дело, помага на Саурон да си изкове пръстенчетата.
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Валарите са супер
мен си ме кефят супер много даже