Корицата продава
+2
Sluffy
Vari
6 posters
Страница 1 от 1
Корицата продава
Сега след като имам вниманието ви, да питам, купували ли сте някога книга само заради корицата?
Това ми дойде на акъла след като видях една нова книжка по WoW. Ето за какво става въпрос https://premierecollectibles.com/wow . Красота Като оставим това настрана...НАЙ-НАКРАЯ книга за Артас и то не от Кнаак (!!!!)
Това ми дойде на акъла след като видях една нова книжка по WoW. Ето за какво става въпрос https://premierecollectibles.com/wow . Красота Като оставим това настрана...НАЙ-НАКРАЯ книга за Артас и то не от Кнаак (!!!!)
Vari- Member
-
Брой мнения : 1310
Години : 35
Кредит : 1367
Character sheet
Име: Емелин Абендис
Години: 22
Раса: Полу-елф
Re: Корицата продава
Случвало се е да се колебая, най-скоро миналата седмица, но винаги здравият разум си казва думата.
Aelys- Member
- Брой мнения : 1033
Години : 37
Кредит : 1094
Character sheet
Име: Верисаел Еринвар
Години: 48
Раса: Елф
Със сигурност ще преведат стандартното издание (гадните меки корици), аз лично имам Повелителя на Клановете и Войната на Древните на български от Славейков, а те са от 2001 и 2004. Днес с тази УоУ мания ще е глупаво да се пропусне възможността от финансова гледна точка Хермес се занимават с warcraft, diablo и starcraft. За съжаление едва ли ще я издадат тази година >:/
Vari- Member
-
Character sheet
Определено корицата продава. Поне данните сочат така. Човек вижда една хубава картинка и си казва, че това трябва да е супер яката книга...
... или супер як филм или супер як диск и тн. и тн.
Говорейки за корица се сетих преди няколко дни когато с колегата Аверос хвърлихме по един поглед на книжния пазар видяхме една доста интересна книжа - чисто черна, с черни корици, 666 общо страници и доста циничен увуден текст. Ако не струваше 50 лева бих си я взел само заради визията.
Говорейки за корица се сетих преди няколко дни когато с колегата Аверос хвърлихме по един поглед на книжния пазар видяхме една доста интересна книжа - чисто черна, с черни корици, 666 общо страници и доста циничен увуден текст. Ако не струваше 50 лева бих си я взел само заради визията.
Мда така си е. Друго си е една авторитетна книга, била тя и без някакво изображение на корицата. Деференциация братче, илюзорна деференциация... ( Или нещо такова )
Vlad- Member
-
Брой мнения : 628
Кредит : 645
Character sheet
Име: Ризраел
Години: 20
Раса: Човек
Определено корицата продава. Известно време съм прекарал и в търговията, от там знам за едно от златните правила – “Опаковката продава” . Дори и много образовани хора се хващат за нея, просто действа подсъзнателно. Не цитирам статистически данни, лично съм виждал, дори и прилагал това. Веднъж продадохме автосиди плеар седял година и нещо на изложбеното табло за чисто нов, а дори имаше и драскотини, просто го сложихме пак в наелонче и кутийка и опа стана нов. Така правихме и с турските обувки на “ Произведено в България” , също и на пазара когато помагах на една сергия за плодове ….. И книжарите, са търговци, за тях, както и за издателите книгата е продукт.
Когато художника ми прати моята корица, аз останах безмълвен, макар и да бе само в начален стадий на изработка. Дори му казах – “ Браво ве, ти какво направи, то текста вътре не толкова добър, като корицата ти”. Е тук е налице и емоцията, че книжката си е моя.
Когато художника ми прати моята корица, аз останах безмълвен, макар и да бе само в начален стадий на изработка. Дори му казах – “ Браво ве, ти какво направи, то текста вътре не толкова добър, като корицата ти”. Е тук е налице и емоцията, че книжката си е моя.
AVP- New Member
-
Брой мнения : 19
Години : 36
Кредит : 18
Как ти завиждам Аз искам да издам комикс някой ден
Vari- Member
-
Character sheet
Хах, имаше едно клише - "Утре започва от днес" . Защо казваш някой ден. Туко що говорихме с един приятел точно на тази тема. Този ромат е първото нещо, което пиша, преди него не съм писъл и есета дори. От постовете ми е явно, че имам проблем и с правописа. Има хора далеч по-добри от мен, които седят с доста качествени неща и не ги издават. ЗАЩО? Наистина кофти е, но ако сам не направиш нещо, никой няма да ти помогне. За реализирането на следващата ми книга догодина, планувам нещага още от сега. Твоя комикс може да не стане догодина а сле две или пък другия месец. Въпроса е да седнеш, да обмислиш нещата, да си поставиш целта и да действаш. Ако си видял част от постовете ми също ще забележиш, че за малкото си години съм натрупал много опит от различни сфери, за това ще е разумно да се вслушаш в съвета ми. Не ме разбирай погпрешно, не съм някой многодзнайко, рядко си позволявам да съветвам някой, но когато го правя знам че съвета ми е стойностен. Надявам се да не те засегна по някакъв начин, ако това стане моля да ме извиниш. Единствената ми цел беше да те мотивирам!
AVP- New Member
-
Вари, набързо разгледах нещата, които си качил, изключителна работа. Според мен, би излязъл страхотен комикс от твойте ръце и фантазия. В допълнение ще кажа, чъ първият художник на който възложих задачата уж беше завършила Художествената академия, а работата и не може да ти спъти и на малкият пръст. Това не я спираше да се захваща със задачи и да прибира парите на хората, как може такива мошенници да вилнеят, а хора с дарба и талант да не радват останалите с произведенията си.
AVP- New Member
-
За засягане не се тревожи, никога не бих си помислил за това
Прав си разбира се, аз съм почнал да го мисля на ум както се казва Малко по малко може, но в следващите 4-5 години няма да имам време за нищо друго освен за право и малко рисуване :/
Едит: Мерси много Точно там е работата, че искам сам да си го направя, но рисувам само от година и още имам още страшно много да уча... тепърва навлизам в това, така че ще ми трябва още много време.
Прав си разбира се, аз съм почнал да го мисля на ум както се казва Малко по малко може, но в следващите 4-5 години няма да имам време за нищо друго освен за право и малко рисуване :/
Едит: Мерси много Точно там е работата, че искам сам да си го направя, но рисувам само от година и още имам още страшно много да уча... тепърва навлизам в това, така че ще ми трябва още много време.
Vari- Member
-
Character sheet
Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава.
Aelys- Member
Character sheet
Аз тепърва започвам да уча за писането, а то си има доста за учене. Можеби споменах, че тази книга е написана само с чистата ми дарба, чудно е, че съм спазил някой от каноните на писането на художествена проза. Докато я писах ми идваха още много идеи, повечето записах в тефтери и те така чакат да им дойде времето. Предимство е, че сме млади и животът е пред нас. След 5 години ще си едва на 25, пак завидна въдраст за издаването на твой собствен комикс. А съм почти сигурен, че няма да чакаш толкова, щом пламъка гори, винаги ще намериш време, по 5 минуте на ден и резултата ще е на лице. А може да обмислиш и вариянта за съвместна работа, много неща се учат по-лесно по този начин, така и с реализацията. А накрая радостта от това да я държаш рожбата си в ръце пак ще същата. Аз как го представих, все едно бебе ще ти се ражда, може и така да го преживееш, аз лично не почустнах нищо близко до това де. Много фактори допринесоха за това, но не искам да те отекчавам.
AVP- New Member
-
Aelys написа:Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава.
Това в какъв смисъл? За измамната художничка ли, ако да, прав си, но поне си взех поука
Последната промяна е направена от AVP на Чет Дек 10 2009, 21:02; мнението е било променяно общо 1 път
AVP- New Member
-
Говорех за онзи художник-измамник. Малко промених поговорката, но е също толкова вярна.
П.П. От женски пол съм.
П.П. От женски пол съм.
Aelys- Member
Character sheet
Моите извинения за грешката относно пола. Да усетих се, коригирах цитата си, извинявам се и за педатничната ми поправка, лоша черта, която се старая да изтръгна от характера си.
AVP- New Member
-
Елис, не лъжи момчето, знаем че си космат мъжага
Vari- Member
-
Character sheet
Шшт! Смятам да го изненадам.
Aelys- Member
Character sheet
Vari- Member
-
Character sheet
...И да върнем темата обратно. Ако гледах кориците на "Колелото на времето", никога нямаше да си купя първата книга. Благодарна съм, че ми я препоръчаха.
Aelys- Member
Character sheet
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите