"Мечът на истината" по бТВ
+2
Rebellion
Averroes
6 posters
Fantasy World :: Forum :: Мултимедия
Страница 1 от 1
"Мечът на истината" по бТВ
Фентъзи бестселърът на Тери Гудкайнд „Мечът на истината” за първи път на малкия екран
Блокът от три вълнуващи фентъзи сериала, който стартира по bTV от 26 септември, започва с мистичната 22-серийна поредица „Мечът на истината”. Сериалът ще се излъчва всяка събота от 13.00 часа, като ще проследи удивителната трансформация на дърводелеца Ричард Сайфър в магически лидер. Сайфър се съюзява с мистериозна красива жена и мъдър стар съветник, за да спре кръвожаден, свиреп тиранин, устремил се към пълно господство. Така Сайфър открива истинската си съдба.
В началото на поредицата красивата Kaлан Амнел, преследвана от войниците на Даркън Рал - зъл тиранин и владетел на Мидландс, използва магия, за да избяга, като за това й помага Ричард Сайфър, дърводелец от Уестланд. Рансин Фейн, командир на войниците на злото, оцелява след конфронтацията си с Калан и Ричард и продължава да ги преследва. Вече у дома, Ричард е изпратен от баща си Джордж да намери стар човек на име Зед.
Ричард научава, че Зед е мощен магьосник от Мидландс, а Калан всъщност е Изповедник – жена, която има силата да накара хората да кажат истината. Зед разкрива, че Ричард е Търсачът на Истината, който трябва да победи злия тиранин Даркън Рал. Зед дава на Ричард магическо оръжие - Мечът на истината. А Калан дава на Ричард нещо, което Даркън Рал търси - Книгата на преброените сенки, която съдържа тайна. Рал трябва да се добере до книгата, за да получи върховната власт...
Изпълнителен продуцент е Сами Рейми (Спайдърмен). Сериалът е по популярната фентъзи поредица на Тери Гудкайнд „Мечът на истината”, издадена на над 20 езика, включително в България.
Re: "Мечът на истината" по бТВ
Чух, че сериалът е покъртително тъп. Сам Рейми е страшно отдаден на всеки свой проект, но не е добър. Единственото добро което съм гледал от него е Army of Darkness.
Rebellion- Краля-Вещер
-
Брой мнения : 1302
Години : 124
Кредит : 1027
26-ти? изобюо не съм разбрала... Гледала съм първите 3-4 серии- изпитание за волята. Не е покъртително зле, но не е и нищо особено. Става за разсейване, но за около 15 минути.
Aelys- Member
- Брой мнения : 1033
Години : 37
Кредит : 1094
Character sheet
Име: Верисаел Еринвар
Години: 48
Раса: Елф
Гледах 10 епизода от първия сезон....Нивото е като на Конан с Ралф Мюлер дет го даваха по "Диема". Иначе каката дето игра Майката Изповедник горе долу става за гледане...
Очаквах много повече след като прочетох поредицата.... Да бяха направили някоя високо бюджетна продукция поне да си струва гледането. Последните 2-3 епизода ги порпуснах и не съжалявам особенно.
Avenger- Member
-
Брой мнения : 170
Години : 33
Кредит : 190
Character sheet
Име: Маел Руин
Години: 27
Раса: Тъмен елф
Aelys написа:26-ти? изобюо не съм разбрала... Гледала съм първите 3-4 серии- изпитание за волята. Не е покъртително зле, но не е и нищо особено. Става за разсейване, но за около 15 минути.
И аз точно така мисля!
will- New Member
-
Брой мнения : 24
Години : 34
Кредит : 32
Character sheet
Име: Саелела Лафамер
Години: 20
Раса: Елф
Fantasy World :: Forum :: Мултимедия
Страница 1 от 1