Мъглороден на Сандерсън
4 posters
Страница 1 от 1
Мъглороден на Сандерсън
Вчера доста се чудих дали да си я купя. Дилема. Някой направил ли го е и какво ви е мнението за книжката? Като цяло чувам, че е добра. Помощ!
Aelys- Member
- Брой мнения : 1033
Години : 37
Кредит : 1094
Character sheet
Име: Верисаел Еринвар
Години: 48
Раса: Елф
Re: Мъглороден на Сандерсън
Преди няколко дни си я купих, но още не съм почнал да я чета. Общо взето само хубави неща бях чел за нея, а мнение ще мога да дам след няколко дни
Kerigan- New Member
-
Брой мнения : 14
Години : 32
Кредит : 14
Ще поизчакам тогава. Сега имам други 3 книжки за четене.
Aelys- Member
- Брой мнения : 1033
Години : 37
Кредит : 1094
Character sheet
Име: Верисаел Еринвар
Години: 48
Раса: Елф
Като сюжет книгата е много добре. Цялата система с магийте е направена много интересно, има някои интересни обрати и изненади, така че от към тази част съм много доволен. Но от друга страна Бард отново са ни зарадвали с бездарно направена книга. Поне моята книжка започна да се разлепва още след първите 2-3 отваряния, а докато я прочета направо стана на баница. Така общото впечатление малко се поразваля, а не би трябвало да има такива недоразумения, особенно при цената, която са сложили. Но пак казвам автора е свършил много добра работа и ще продължавам да следя писанията му.
Kerigan- New Member
-
Може да се намери в големите книжарници,нали? Защото още не съм я виждал и ще трябва да се разтърся.
Има, я. На Славейков мисля също.
Witch-king- Moderator
-
Брой мнения : 1079
Години : 35
Кредит : 1128
Character sheet
Име: Хайнрих Майер
Години: 23
Раса: Човек
Да, има я на доста места. Даже разбрах, че съвсем скоро ще можем да се насладим и на втората.
Kerigan- New Member
-
Тъп въпрос, но за човек, който чете определени автори.... "Мъглороден" - защо? Прилича ми на терминология от Потър...
Вероятно в книгата го обеснява, но личното ми предположение: при раждането на главния герой е имало мъгла
Witch-king- Moderator
-
Брой мнения : 1079
Години : 35
Кредит : 1128
Character sheet
Име: Хайнрих Майер
Години: 23
Раса: Човек
Наистина най-хубаво е да прочетете книгата , но накратко индивидите боравещи с магия в книгата се делят на "мъгливи" и "мъглородни", като мъглородните са доста по-силния еквивалент, с достъп до всички умения, недостъпни за обиковените хора. Обичат да се разхождат през ноща, когато светът е потънал в гъста мъгла, навлечени със специални наметала, с които стават почти неразличими в тази обстановка.
Kerigan- New Member
-
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите