Вечните неща
+7
Kel Sinan
gfto
chernobyl
Rebellion
KB
Sluffy
Lord Bloodraven
11 posters
Fantasy World :: Forum :: Обща тема
Страница 1 от 3
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Вечните неща
Със Слъфи имахме един интересен разговор, който не помня от къде почна, но въпроса беше дали има вечни неща. Какво мислите вие има ли нещо вечно в тоя свят?
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Брой мнения : 2125
Години : 451
Кредит : 2330
Character sheet
Име: Ая
Години: 26
Раса: Полу-елф
Re: Вечните неща
Мойта позиция е че няма или е относително. Религията (Бог) според някой е вече, ама в един момент като света свърши и той ще изчезне заедно с хората
Те хората казват че любовта била вечна...глупости.
За мен вечни са живота и смъртта. Всикчки умираме и всички се раждаме...така е откакто света съществува. Няма някой, на който да му се е разминало.
За мен вечни са живота и смъртта. Всикчки умираме и всички се раждаме...така е откакто света съществува. Няма някой, на който да му се е разминало.
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Много интересна тема. Реално наистина всичко изглежда относително.
За мен винаги е имало едно нещо, което спада към графата вечно и това е енергията във всяка нейна форма. Тя, както добре знаем от мъничките определенийца, не се губи, а само мени формата си. На подобен принцип са и елементарните частици, тъй че и те могат да се смятат за вечни. Погледнато мащабно, всичко, що съществува (във и) отвъд скромната ни планетка, може да се счете за вечно...естествено ако в определението за вечно не влиза като задължително условие константно. В друг случай пак се опира до относителността, предполагам.
За живота и смъртта...да, наистина. Ако се сметне, че живот винаги е съществувал и винаги ще съществува, обаче.
За мен винаги е имало едно нещо, което спада към графата вечно и това е енергията във всяка нейна форма. Тя, както добре знаем от мъничките определенийца, не се губи, а само мени формата си. На подобен принцип са и елементарните частици, тъй че и те могат да се смятат за вечни. Погледнато мащабно, всичко, що съществува (във и) отвъд скромната ни планетка, може да се счете за вечно...естествено ако в определението за вечно не влиза като задължително условие константно. В друг случай пак се опира до относителността, предполагам.
За живота и смъртта...да, наистина. Ако се сметне, че живот винаги е съществувал и винаги ще съществува, обаче.
KB- Member
-
Брой мнения : 301
Години : 36
Кредит : 0
Мисля че говорим до момета. В смисъл не можем да опредлеми дали след десет години например няма да се намери начин и енергията да се изразходва напълно и да изчезва. Не можем да знаем дали след 10-20-100 години няма атомна война да затрие човечеството.
А за енергията всъщност не съм много сигурна. Зле съм по физика за тов аможе и да зиръся някоя глупост, но все пак. Според мен се изразходва. да речем енергията в човешкия организам. Тичаш един час и Х енергия е изразходвана. Тя не се връща изчезва, не е вечна. Разбира се може би току що някой гениален физик се самоуби или обърна в гроба заради това което казах, но хуманитарните науки над точните!
А за енергията всъщност не съм много сигурна. Зле съм по физика за тов аможе и да зиръся някоя глупост, но все пак. Според мен се изразходва. да речем енергията в човешкия организам. Тичаш един час и Х енергия е изразходвана. Тя не се връща изчезва, не е вечна. Разбира се може би току що някой гениален физик се самоуби или обърна в гроба заради това което казах, но хуманитарните науки над точните!
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Ами цък. Написано е от достатъчно умен човечец, че да звучи разбираемо. Подхождаш малко егоистично към възприятието за печелене и губене на енергия. Все пак енергията не изчезва когато я изразходваш от тялото си например-тя просто преминава в друг вид в света около теб, а ти след това си се презареждаш например посредством храна (това естествено са различни кръгообороти на енергия) Това имах предвид когато казах, че може да се сметне за вечна само ако в понятието "вечно" не се включва задължително условие константно. Увъртях се в условни понятия и техните нюанси за пореден път, но се надявам, че излезе все пак разбираема идеята в главата ми.
А за до момента...аз си се чудя дали от самото начало на всичко (вселени и таквиз разни ) е съществувал живот. Не съм запозната с теории и затова не мога и да говоря много по въпроса, но нещо ме влече към идеята, че не винаги е имало живи организми (микроорганизми..). Със същата идея, мисля че всичко, което има начало, има и край, та затова не съм много сигурна по отношение на живота и смъртта.
А за до момента...аз си се чудя дали от самото начало на всичко (вселени и таквиз разни ) е съществувал живот. Не съм запозната с теории и затова не мога и да говоря много по въпроса, но нещо ме влече към идеята, че не винаги е имало живи организми (микроорганизми..). Със същата идея, мисля че всичко, което има начало, има и край, та затова не съм много сигурна по отношение на живота и смъртта.
KB- Member
-
Вечни са вампирите... и чибитата...
Чиби вампирите...
Чиби вампирите...
Rebellion- Краля-Вещер
-
Брой мнения : 1302
Години : 124
Кредит : 1027
Има логика, това за енергията, но аз по-скоро бих я разгледал в неодушевените предмети. Или за кинетичната и потенциална енергия. Когато едно тяло виси/седи постояно то има Х потенциална енергия. Когато мине едно чиби и бутне предмета и той полети към земята, енергията се превръща в кинетична. Приемаме че предмета е направен от по-здрави материали и няма да се строши. В такъв случай след като се успокои на земята и енергията плавно ще премине от кинетична отново към потенциална без да се губи. Това моят поглед от към физиката.
Иначе, не смятам че можем да определим нещата до този момент за вечни. Защото както Чиби каза - никой не знае какво ще стане след известно време. Но пък и за това не можем да определим всяко нещо за вечно само защото до този момент е цяло/живо. Единственото нещо което аз бих определил като вечно е Космоса. Има начало (на появяване), но краят (изчезване или достигане на лимит) не се вижда. Но пък е нещо материално, от където и май тръгна разговора
Иначе, не смятам че можем да определим нещата до този момент за вечни. Защото както Чиби каза - никой не знае какво ще стане след известно време. Но пък и за това не можем да определим всяко нещо за вечно само защото до този момент е цяло/живо. Единственото нещо което аз бих определил като вечно е Космоса. Има начало (на появяване), но краят (изчезване или достигане на лимит) не се вижда. Но пък е нещо материално, от където и май тръгна разговора
Вечни са вампирите... и чибитата...
Чиби вампирите...
Това ме навежда на мисълта, че с теб сме вечни Канаме-сенпай. Звучи малко плашещо...
Леле Слъфи...като каза космоса се сетих за още нещо, което е вечно. Както е казал другаря Айнщайн-" Две неща са безкрайни, космоса и човешката глупост като за първото не съм съвсем сигурен" Хората винаги са били идиоти и винаги ще бъдат. Исторически е доказано.
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Но глупоста ще свърши, когато доиде и края на човека. Затова и отхвърлих човешките емоции, отношения, живот, смърт и всичко друго. Защото може и да е несигурно дали ще си хвърлим някоя бомба върху главите, но се знае че попринцип слънцето гасне...
Мойта главица роди друга идея. Промяната е вечна. Откакто съществува светът, всичко се променя и няма нещо, което да стои замръзнало във времето. Някои неща се променят с течение на милиони години, други за дни, трети за секунди, но промяната винаги е на лице за всичко. Винаги я е имало и винаги ще я има.
KB- Member
-
Живота и смъртта са относителни понятия и не се отансят само до човешкия живот.
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Темата май приключи обаче аз да си кажа - шинобита!
Rebellion- Краля-Вещер
-
Да бе ти ще кажеш. А къде е Котаро Фума сега или Хатори Ханзо?
Искам домашен любимец супер Котаро
Искам домашен любимец супер Котаро
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Можеше и да продават Ига нинджи днес ако Нобунага не беше решил да покрие убийството на Кеншин. Ако е станало така де
Различните кланове щяха да са като породи.
Едно Фумадорче или една Ханзовска овчарка или един Когаерман или Игаилер. Искам!
Различните кланове щяха да са като породи.
Едно Фумадорче или една Ханзовска овчарка или един Когаерман или Игаилер. Искам!
Rebellion- Краля-Вещер
-
Абе ти ми дай един Котаро Фума аз знам как да го използвам
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
За съжаление ми свършиха всичките исторически личности, така че мога да ти дам само рисунка ако искаш.
Rebellion- Краля-Вещер
-
Е да рисунка..рисунката и аз мога да си я нарисувам
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Лекциите всякаш за вечни...
Rebellion- Краля-Вещер
-
Добър опит
До няколко години ще го проверим това с вечния живот (живот като същестуване на отделни същества). По-конкретно ще се оглеждаме в небето за черни дупки.
До няколко години ще го проверим това с вечния живот (живот като същестуване на отделни същества). По-конкретно ще се оглеждаме в небето за черни дупки.
Rebellion- Краля-Вещер
-
Абе стига с тия черни дупки бе. Имам чувството че вие не можете да спите заради това
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Да бе, по-скоро си правя шега с което. Иначе въобще не ме интеерсува. Както си говорих с Ребелиън, това ще бъде бърза и безболезнена смърт, така че не се притеснявам
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Fantasy World :: Forum :: Обща тема
Страница 1 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите