Вечните неща
+7
Kel Sinan
gfto
chernobyl
Rebellion
KB
Sluffy
Lord Bloodraven
11 posters
Fantasy World :: Forum :: Обща тема
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Вечните неща
И безславна освен всичко.
Тъпи швейцарци.
Тъпи швейцарци.
Rebellion- Краля-Вещер
-
Брой мнения : 1302
Години : 124
Кредит : 1027
Честно казано не виждам ка в 21ви век можепш да умреш славно да видим...катастрофа, паднал самолет, атомна бомба, инфаркт...да ти падне тухла на главата...
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Брой мнения : 2125
Години : 451
Кредит : 2330
Character sheet
Име: Ая
Години: 26
Раса: Полу-елф
Винаги можеш. Поне аз в това вярвам.
Rebellion- Краля-Вещер
-
Според мен е без значение ако целято човечество си отиде. Някак си пари, статус в обществото, интерелект, всичко отива на вятара. Дори и славата в последните мигове става безсмислена.
Аааа ще видиш на ония свят като почнем да броим точките...
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Не знам. Славата и силата са всичко според мен. Това как си живял и дали си постигнал нещо определя в последните ти мигове какъв човек си бил и дали ще си безсмъртен или забравен.
Rebellion- Краля-Вещер
-
Нищо не може да бъде „вечно“, дори енергията, защото „вечно“ означава, че няма край, а за да се докаже, че няма край, то трябва да се дочака именно тоза точка, в която всичко свърша. Но ако всичко свърши, значи даденото нещо не е безкрайно, защото и то си е заминало заедно с останалото, а докато все още съществува във всеки един миг има потенциалната възможност да бъде затрито. Следователно дори нещо да е наистина „вечно“ , то няма как да бъде доказано.
П.П. Дано не съм ви затормозил твърде много
П.П.П. Нещо ми става с подписа - няма го
П.П. Дано не съм ви затормозил твърде много
П.П.П. Нещо ми става с подписа - няма го
gfto- Member
-
Брой мнения : 36
Години : 35
Кредит : 0
Добре де, защо да е нужно да се дочаква края, за да се установи едва тогава? Аз изхождам пък от дребната тезичка, че всичко, което има начало, има и край. И съответно това, което няма начало, няма да достигне до край. На принципа на окръжността и кръгооборота до някъде (въпреки, че дори последният никога не е съвършен в повтаряемостта си). Съответно мисля че е по-рационално, вместо да се чака край, да се търси евентуално начало. Материята вероятно е вечна по същността си, нз. Сещам се за теорията за Големия взрив и опитите на учените да го пресъздадат в умален макет. Изключително дръзко и интересно по мое мнение. Ако успеят с опитите си, на практика ще докажат, че вселената има начало, което е леко брутално, защото значи, че в един момент ще дойде и краят й. Въпросът тук може да се погледне и от друга точка: Реално дори вселената да намери своя край, какво ще остане, за да го засвидетелства? И нима ако нищо не го засвидетелства, тя ще е достигнала края си?
Със сигурност човекът от появата си има нуждата да се чувства малък, да вярва, че има по-висша сила от него и да вярва, че нещо някъде там ще си остане дори след като той си отиде. Човекът има нужда да вярва, че нещо е вечно. В същото време "същият човек" има нуждата да оборва непрекъснато това вярване и да търси доказателството, че нищо не е съвършено и от там-вечно. Доста егоистично, пък и мазохистично по своему. Всичко вероятно се основава на идеята за намиране на една обективна истина, търсена обаче, през субективен поглед.
Парадоксите могат да бъдат красиви, но не смятам да се отплесвам повече от това.
Със сигурност човекът от появата си има нуждата да се чувства малък, да вярва, че има по-висша сила от него и да вярва, че нещо някъде там ще си остане дори след като той си отиде. Човекът има нужда да вярва, че нещо е вечно. В същото време "същият човек" има нуждата да оборва непрекъснато това вярване и да търси доказателството, че нищо не е съвършено и от там-вечно. Доста егоистично, пък и мазохистично по своему. Всичко вероятно се основава на идеята за намиране на една обективна истина, търсена обаче, през субективен поглед.
Парадоксите могат да бъдат красиви, но не смятам да се отплесвам повече от това.
KB- Member
-
Брой мнения : 301
Години : 36
Хм колегите философстват по темата аз ще карам на кратко:
Вечните неща:
Бог
Любовта
Живота
Вечните неща:
Бог
Любовта
Живота
Така е, ако нещо няма начало - то няма и край. Но как тогава е възможно даденото нещо изобщо да съществува без свое начало. Логичното е, че ако няма начало, то следователно не е реално.
Всъщност въпросът за вечността не е никак съществен и той вълнува единствено човека. И ако задълбоча на тази тема, дори бих казал, че вечността и времето изобщо не съществуват, а са просто една самозаблуда на човешкия ум. За един камък няма минути, часове или години, просто изменения породени от природните сили. Не времето руши скалата, а водата, вятъра, растенията и т.н.
Всъщност въпросът за вечността не е никак съществен и той вълнува единствено човека. И ако задълбоча на тази тема, дори бих казал, че вечността и времето изобщо не съществуват, а са просто една самозаблуда на човешкия ум. За един камък няма минути, часове или години, просто изменения породени от природните сили. Не времето руши скалата, а водата, вятъра, растенията и т.н.
gfto- Member
-
Ем да, ама любовта е характерна за хората, пък хората не ми изглеждат много вечни като вид изобщо.
За живота-аз го гледам като двуяк механизъм рамо до рамо с "опонента" си смърт. А за механизмът на живота и смъртта съм мнооого склонна да се съглася, че има потенциала да бъде вечен.
Бог може и вечен да е. Зависи какво разбираш под "Бог", предполагам. Интересното във вярата в по-висша сила е, че всеки, независимо дали го съзнава или не, реално вярва в нещо различно.
Като цяло ми допада една такава идилична система от три символа. Хубавите неща са простички, обаче ние сме хора и работата ни е както изглежда да ги усложним до ръба.
gfto говориш за самозаблудата на човешкия ум, но първо казваш, че логичното е, ако нещо няма начало, то да не съществува изобщо. Защо? Защото човешкият разум не може да побере представата на базата на моделите, наблюдавани в околния свят. Съгласна съм, че субективно въпросът стои така, но не съм убедена, че може да се твърди такова нещо със сигурност. Може би логиката все пак е градена на обозримото, но има толкова от заобикалящото ни, което си остава необозримо и неразгадано. Нататък логиката е разбиваща. Наистина въпросът е съвсем несъществен за всичко останало, но ние си оставаме хората и рационално или не, чрез своите възприятия търсим отговори (друг е въпросът, че именно тези ни възприятия ни пречат да ги открием)
За живота-аз го гледам като двуяк механизъм рамо до рамо с "опонента" си смърт. А за механизмът на живота и смъртта съм мнооого склонна да се съглася, че има потенциала да бъде вечен.
Бог може и вечен да е. Зависи какво разбираш под "Бог", предполагам. Интересното във вярата в по-висша сила е, че всеки, независимо дали го съзнава или не, реално вярва в нещо различно.
Като цяло ми допада една такава идилична система от три символа. Хубавите неща са простички, обаче ние сме хора и работата ни е както изглежда да ги усложним до ръба.
gfto говориш за самозаблудата на човешкия ум, но първо казваш, че логичното е, ако нещо няма начало, то да не съществува изобщо. Защо? Защото човешкият разум не може да побере представата на базата на моделите, наблюдавани в околния свят. Съгласна съм, че субективно въпросът стои така, но не съм убедена, че може да се твърди такова нещо със сигурност. Може би логиката все пак е градена на обозримото, но има толкова от заобикалящото ни, което си остава необозримо и неразгадано. Нататък логиката е разбиваща. Наистина въпросът е съвсем несъществен за всичко останало, но ние си оставаме хората и рационално или не, чрез своите възприятия търсим отговори (друг е въпросът, че именно тези ни възприятия ни пречат да ги открием)
KB- Member
-
Ами като за финал бих казал само, че човекът е осъден на вечно търсене и имено в това му е чарът. Не са толкова важни нито въпросите, нито целите, важен е път към тях.
gfto- Member
-
Всеки отговор ще бъде открит на дъното на бутилка уиски.
Rebellion- Краля-Вещер
-
Абсолютно си прав!gfto написа:Ами като за финал бих казал само, че човекът е осъден на вечно търсене и имено в това му е чарът. Не са толкова важни нито въпросите, нито целите, важен е път към тях.
Ааа Rebellion, 'In vino veritas', ама ни един отговор не съм намерила в безпаметността, колкото и да съм го дирила там.
KB- Member
-
Продължавай да търсиш, истината е някъде там.
'In vino veritas' и има едно продължение, но е доста просташко.
'In vino veritas' и има едно продължение, но е доста просташко.
Rebellion- Краля-Вещер
-
Като стана дума за вино - Панта рей Панта Пинейтай кай уден меней...или всичко тече, всичко се пие и нищо не остава....
Diamonds are forever!
Silchas Ruin- New Member
- Брой мнения : 14
Години : 40
Изглеждат ми прекалено крехки... в сравнение със
Kel Sinan написа:Вечните неща:
Бог
Любовта
Живота
Зависи колко голям материалист си
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Може би това не е точно мястото за това, но според мен няма по-подходящо място.
В България едно нещо е вечно. Простотията, идиотщината на хората, и отсъствието на държавата.
Защо казвам всичко това?
Ето, аз лично съм потресен, от това как е възможно:
http://www.dnes.bg/crime/2009/10/15/beleznici-za-dvama-policai-nasilili-nepylnoletna.79263
В България едно нещо е вечно. Простотията, идиотщината на хората, и отсъствието на държавата.
Защо казвам всичко това?
Ето, аз лично съм потресен, от това как е възможно:
http://www.dnes.bg/crime/2009/10/15/beleznici-za-dvama-policai-nasilili-nepylnoletna.79263
HeavenlyFire- Member
-
Брой мнения : 443
Кредит : 330
Character sheet
Име: Манша Соркен
Години: 23
Раса: Човек
Това ми го разказаха и в началото разбрах че кукуте са изнасилили изнасилвача....нейсе...добре дошли в страната на Малборо....
Щеше да е доста интересно ако бяха изнасили изнасилвача...дори ефектно бих казала.
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
За съжаление полицията в България се ръководи от мафията. Просто забележете какво става, когато някой полицай го нападнат/ранят, всички ченгета се събират и активизират и за нула време престъпникът е заловен..а съдът си върши работата изненадващо добре. Когато обаче обвиняемият е полицай, шансовете да влезе в затвора са минимални. Карат си със синята лампа по улиците, стрелят по бутилки в градинките (така един човек почина преди 1-2 години ако не се лъжа) и други такива глупости, а най-тежкото наказание е уволнението.. На хора, на които им е връчено оръжие и отговорност трябва да бъдат наказвани два пъти по-строго от другите, а в место това са недосегаеми.
Имам едни млади познати, които са свестни хора, но си позволяват доста повече отколкото един полицай трябва да прави...ако бяхме в друга страна сега щяха да са уволнени, но при нас не става така
Имам едни млади познати, които са свестни хора, но си позволяват доста повече отколкото един полицай трябва да прави...ако бяхме в друга страна сега щяха да са уволнени, но при нас не става така
Vari- Member
-
Брой мнения : 1310
Кредит : 1367
Character sheet
Име: Емелин Абендис
Години: 22
При нас проблема е, че точно когато някой трябва да бъде наказан по-строго най-малкото за да е пример на останалите ( да речем Максим Ставийски, който според мен трябваше да бъде осъден, затворен И да плаща за лечението на момичето, който е публична личност и трябва да е наказан точно защото ще се вдигне много шум и да се види че никой не е над законите), не бива наказван изобщо или минава по тъч линията, след време всичко се забравя.
Lord Bloodraven- 太政大臣
-
Character sheet
Така е, в Америка, ако някой актьор например удари репортер ще му скъсат.... ще има обезщетения, обществено полезен труд и така нататък. И това за малки престъпления, за които не биха осъдили нормален човек. При нас убийците се отървават с две години условно...защото са "прославили името на България...". Такова хубаво име ни дават, че всички ни се смеят и чудят.
Vari- Member
-
Брой мнения : 1310
Кредит : 1367
Character sheet
Име: Емелин Абендис
Години: 22
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Fantasy World :: Forum :: Обща тема
Страница 2 от 3